Крім того, високий глікемічний індекс кавуна викликає почуття голоду – нам хочеться їсти ще більше, а невитрачені цукри при нестачі руху відкладаються у вигляді жиру. Дієта на кавуні – небезпечна ілюзія. Кавун з обережністю варто вживати людям із високим цукром і тим більше з діабетом.Aug 1, 2022

Якщо з'їсти занадто багато кавуна, то можна зіткнутися з дискомфортом у районі живота, здуттям, газами та діареєю. Справа в тому, що він містить коротколанцюгові вуглеводи, які повільно всмоктуються у тонкому кишечнику.

Велика кількість води в кавуні дозволяє використовувати його як сечогінний і жовчогінний засіб. Кавуновий сік здатний очистити печінку та нирки від шлаків та токсинів, скоротити ризик подагри (захворювання суглобів), покращити колір обличчя та роботу шлунково-кишкового тракту.

Міститься залізо, магній, рослинна клітковина. Плід складається на 90% води, і є відмінним сечогінним засобом. Зміст пектину та клітковини покращує моторику кишечника. Корисні властивості кавуна добре регулюють перебіг біохімічних процесів в організмі, допомагають у лікуванні артриту та подагри.