На відміну від води пиво перетворюється на кригу не при нулі градусів, а при нижчих показниках термометра. Інша річ, що єдиної цифри немає – температура замерзання залежить від складу та міцності, чим вище концентрація спирту та щільність сусла, тим нижча температура кристалізації.Mar 11, 2019

Чому небажано повністю заморожувати пиво? Пивна банка чи пляшка може луснути. За кілька годин у морозильній камері пиво замерзне, і додатковий тиск, що створюється у пляшці, може призвести до зриву кришки або, що ще гірше, до поломки самої пляшки.

Якщо щільність газу велика і тара щільно закупорена, пиво замерзає при температурі -8-9оС протягом 10 годин.

Найшвидше до кондиції дійде півлітрова банка пива в морозильнику: вона охолоне з 20 ° C до 5 ° C приблизно за 12-15 хвилин, а до 10 ° C – всього за 6-7 хвилин. Найдовше доведеться маринувати пляшку в холодильнику: до 10 градусів вона дійде лише за 2 години, а на охолодження до 5 градусів доведеться чекати всі 6 годин.