Нефільтроване пиво що не пройшло процедуру пастеризації, тобто «живе». У нього яскраво виражений смак, насичений аромат, а головне є складові, які досить корисні для людини.14 Jan 2019

За статистикою пабів, 75% відвідувачів віддають перевагу саме нефільтроване пиво. Але чим нефільтроване пиво відрізняється від звичайного? Воно не піддається обробці (фільтрації, пастеризації, консервації як звичайне пиво), тому є найбільш натуральним та корисним. Тому його ще називають живим.

Тому нефільтроване пиво характеризується більш яскраво вираженими нотками солоду та хмелю. З цієї ж причини в ньому набагато вищий вміст вітамінів різних груп та інших корисних речовин. Готовий напій має каламутну насичену консистенцію і яскравий смак, за який його цінують.

Встановлено, що разом із суспензією у процесі очищення видаляються мікроорганізми, що містять вітаміни та мінерали (фосфор, кальцій та інші). Звичайно, неможливо зробити пиво на 100% стерильним, але підраховано, що корисних речовин у фільтрованому пиві стає приблизно у 10 разів менше.