Дріжджі наповнюють пиво ароматичними молекулами, які надають напою смаку.. Тим не менш, досі ми не знали, як вони це роблять. Як з'ясували біологи з Інституту біотехнологій Фландрії (Бельгія), характерний аромат пива завдячує своїм походженням незвичайної стратегії, яку використовують пивні дріжджі.

Це забезпечується герметичністю такої упаковки та відсутність прямого впливу світла. Скляна пляшка зберігає напій краще, ніж пластикова. Однак кришка скляна пляшка згодом починає пропускати повітря, що негативно відбивається на якості продукту.

Холодне пиво смачніше. Чим нижча температура, тим складніше відчути смак та аромат. Холодним пивом можна вгамувати спрагу, це тонізуючий напій, але для того, щоб відчути смак. Оптимальна температура для гарного сприйняття смаку пива – 12-14 градусів.

За статистикою пабів, 75% відвідувачів віддають перевагу саме нефільтроване пиво. Але чим нефільтроване пиво відрізняється від звичайного? Воно не піддається обробці (фільтрації, пастеризації, консервації як звичайне пиво), тому є найбільш натуральним та корисним. Тому його ще називають живим.