Добре відомо, що на світлі суниця накопичує більше цукрів, тому смаки навіть одного і того ж сорту, якщо вона росте в різних умовах навіть одного городу, можуть відрізнятися – ягода, що виросла в тіні, буде не солодкою.Mar 25, 2018

Щоб полуниця добре плодоносила і радувала вас солодкими ягодами, не можна забувати і про такий агротехнічний прийом, як сівозміна.Найкращі попередники для полуниці:

  1. бобові культури (горох, квасоля, квасоля);
  2. зелені культури;
  3. коренеплоди (морква, буряк, редька, редиска, ріпа).

May 30, 2022

Непідходящий ґрунт для культури викликає подрібнення ягід, слабкий приріст зеленої маси, зміна смаку. Полуниця віддає перевагу легкому грунту з нейтральною кислотністю, але водночас і родючим. Тому не варто забувати про підживлення.

Смак полуниці також залежатиме і від якості грунту. Один і той же сорт на одних ґрунтах дає більш солодкий смак, а на інших – кислий. Ще однією причиною кислого смаку ягід є те, що кущ, на якому вони виросли, просто старий. До речі, те, що ягоди стають дрібнішими, також свідчить про це.