При заморожуванні крижані кристали розривають мембрани і після розморожування таніни гідролізуються.. Їхнє руйнування відбувається також у міру дозрівання фрукта, тому повністю стигла хурма не в'яже.

Заморозити хурму у морозильній камері на 12-16 годин. Після того як хурма розморозиться вона стане солодка, але, на жаль, вона стане дуже м'якою і їсти її швидше за все доведеться ложкою. Замочити хурму на 9-12 годин у теплій воді (30 * -39 *).

Зберігати хурму слід у морозильної камери при температурі -18-25 градусів. Термін зберігання 10-12 місяців. Щоб розморозити цілу хурмудостатньо вийняти її з пакета і покласти в чашку. Їсти її руками буде неможливо, вона стане надто м'якою.

Зміст танінів у хурме невисока, тому вона нев'язка, і її можна спокійно їсти навіть якщо плід ще досить твердий.