Своєрідний ритуал – самбука подається з 3 кавовими зернами, що символізують багатство, щастя та здоров'я. Обов'язково спробуйте випити самбуку саме в такий спосіб. Вважається, що ароматна кава у всій повноті розкриває її унікальний смак..

Як не дивно, анісовий лікер відмінно поєднується з молочними продуктами. Змішувати Самбуку з молоком та вершками не потрібно. Спочатку випийте лікер, а потім запийте холодним молоком (вершками).

Традиційний італійський спосіб вживання самбука con mosca (буквально "з мухами"); самбуку подають із трьома кавовими зернами, кинутими в напій. Вони символізують здоров'я, багатство та щастя. Самбуку п'ють і в чистому вигляді дуже сильно охолодженої як діжестив. Напій підпалюють у стосі, дають горіти.

В склад самбуки входять винні спирти, аніс та трави. А також цукор. Горять сивушні олії, що мають низьку температуру горіння, через що полум'я має ефектний яскраво-синій колір. До речі, чим довше горить самбукатим більше вигоряє градус.