Через те, що м'ясо переверталося на рожні. Якщо почати шукати від якого ж народу прийшла така улюблена нами страва, можна прийти в глухий кут. Адже всім відомо, що найстародавніші люди, навчившись хоч якось добувати вогонь, стали на ньому смажити різне м'ясо, що, по суті, і є шашликом.
Шашлик – Спочатку страва з баранини дрібної нарізки, нанизане на шампур і запечене на деревному куті в мангалі. Можливе застосування маринаду від найпростіших спецій – сіль, перець, оцет, до складних багатокомпонентних складів, що потребують особливого приготування.
Шашлик | |
---|---|
Країна походження | Центральна Азія |
Автор | Гірські та пастуші народи (кочівники) |
Компоненти | |
Основні | М'ясо |