Унікальний хімічний склад молюсків має тонізуючу дію на нервову систему. Не рекомендується вживати устриць при захворюваннях селезінки, шлунка та кишечника. Від вживання сирих устриць варто також утриматися під час вагітності та в період лактації.

Але якщо ви зазвичай вживаєте багато білкових продуктів (сидьте на білковій дієті, наприклад), варто зупинитися на 3-4 штучках. Крім білкового отруєння устриці можуть бути небезпечними бактеріями, інфекціями. Найчастіше їх їдять сирими, а це може загрожувати зараженням дуже небезпечними бактеріями, наприклад, сальмонелою.

Іноді кажуть, що устриці не жують, а одразу ковтають. Це помилка. Так не відчуєш текстуру устриці і не розрізниш відтінків смаку. Відправивши до рота молюска разом із устричним лікером, не поспішайте відразу ковтати.