Деякі їх види містять багато шкідливого цукру, який підвищує рівень глюкози та сприяє розвитку хронічних захворювань.. Крім того, їх відмінні смакові якості спонукають людей з'їдати набагато більше, ніж це потрібно для організму, що призводить до надмірного надходження калорій та набору зайвої ваги.

Часте вживання такої вівсянки загрожує виведенням кальцію з організму, деформацією кісток, появою остеопорозу та зайвої ваги. Розглядаючи переваги та недоліки їжі швидкого приготування, не можна обминути користь і шкоду кукурудзяних і гречаних. пластівців.

Пластівці – швидкий та поживний сніданок, і в цьому, безумовно, його плюси. Але є і мінуси. – Головний мінус полягає в тому, що, як правило, пластівці містять багато вуглеводів, у тому числі цукру. Тобто, це досить калорійні продукти і зловживати ними не можна, – каже наш експерт.

Вибирайте цільнозернові пластівці Підійдуть овес, пшениця, гречка, коричневий рис чи кіноа. Вони багаті на вітаміни групи В, залізом і клітковиною. Деякі готові пластівці створені з переробленого зерна, тому їхню корисність підвищують за рахунок додавання якихось речовин.