В'яжуча властивість хурми (при надмірному вживанні), яка пов'язане із вмістом танінів, може призвести до здуття живота, болю в шлунку та запорів.Nov 10, 2021

Її не рекомендується є людям з цукровим діабетом, панкреатитом у стадії загострення, а також тим, кого є проблеми з підшлунковою залозою та запори», — наводить слова нутриціолога РІА «Новости». При цьому вона зазначила, що тим, кого немає перелічених захворювань, хурма принесе лише користь.

Ягода містить йод, магній, залізо, калій, фосфор, кальцій, марганець та вітаміни А, С, Е, групи В, бета-каротин та пектини. Однак зловживання хурмою загрожує розладом шлунка. Її не рекомендують включати до раціону пацієнтам з цукровим діабетом, а також тим, що страждає на геморой, діарею чи закрепи.

Незважаючи на такий значний список корисних властивостей, захоплюватися хурмою не варто. Якщо є її занадто багато (наприклад, за кілограм за раз) і натщесерце, можна, можливо отримати непрохідність кишечника та опинитися на операційному столі.