Досліджуючи структуру поверхні чіпсів та сухариків, виявили, що вона нагадує поверхню наждакового паперу. При постійному жуванні ці вироби шкодять зубній емалі: подряпини, тріщини, карієс. Шкода від вживання чипсосухарочной продукції в багато разів перевищує їхню користь.

Сухарі Корисна заміна хліба Саме з цієї причини, людям, які страждають на хвороби шлунково-кишкового тракту, лікарі радять утриматися від вживання в їжу свіжого хліба, а особливо свіжих здобних виробів. Крім того, пишний свіжий хліб найчастіше є причиною розвитку дисбактеріозу.

Вони не втрачають необхідних організму речовин, які містять хліб як з пшеничного, так і з житнього борошна. При сушінні користь сухарів не менш ніж хліба, До складу якого входять мікроелементи: калій, магній, кальцій, фосфор, вітаміни груп В, РР, амінокислоти, клітковина.