Вчорашній чай Фахівці не рекомендують пити вчорашній напій, оскільки він є ідеальним живильним середовищем для бактерій. Настоявся чай багатий кислотами та фтором, які допомагають при запаленні порожнини рота.

Коли слід пити Охололий чай не тільки втрачає свої корисні властивості, а й перетворюється на небезпечну зброю. Через окислення на поверхні з'являється плівка, що створюється з білкових молекул, кальцію, заліза, магнію, а також кофеїну, гуаніну та теофіліну.

– Якщо забути чашку з чаєм на столі та повернутися через кілька годин, на поверхні напою можна, можливо виявити темну плівку, яка залишає на посуді наліт. Це означає, що бактерії в чаї почали взаємодіяти з киснем, що міститься в повітрі, і рідини утворилися шкідливі сполуки.