По перше, темним шоколадом вважається будь-який кондитерський виріб, що має вміст якісних обсмажених какао-бобів не менше 55%. Якщо ця цифра менша, то це вже зовсім інший вид продукту. Будь-яка плитка, вміст какао-бобів у якій перевищує поріг у 55%, вважається гірким та якісним шоколадом.Mar 15, 2019

Склад: із чого роблять темний шоколад Основним інгредієнтом якісної темний плитки є какао-боби. Їх процентний зміст нижчий, ніж у чорного шоколаду, не перевищує 55%, але й не може бути нижчою за 40%. Наступне за обсягом – олія какао.

Темним шоколадом можна називати виріб із вмістом не менше 40% какао-продуктів, у тому числі не менше 20% олії какао. У гіркому шоколаді вміст какао має бути не менше 55%, у тому числі не менше 33% олії какао.

У чорному – менше какао-бобів та більше цукру. Горький приносить більше користі (при вживанні у помірних кількостях). Чорний шоколад солодший і м'якший. У гіркого смак більш інтенсивний.