Основною причиною прилипання шоколаду до форми є його неякісне виконання.13 May 2021

Як користуватися пластиковою формою для шоколаду? Для того, щоб приготувати цукерки в формі, необхідно темперувати шоколад, потім залити його в пластикову форму і трохи постукати, щоб зайве повітря вийшло, а шоколадна маса рівним шаром розташувалася в осередках. Після чого дати шоколаду затвердіти та готове!

Шоколад не був темперований (або прекристалізований) Какао-масло в шоколаді не має потрібну кристалічну структуру і, як наслідок, не може затвердіти. Перш ніж працювати з шоколадом, його необхідно темперувати (або прекристалізувати).

Переливаємо шоколад у кондитерський мішок або прямо з миски розливаємо шоколад за формами. Для прикладу ми використовуємо форми для диво-троянд. Шоколад не заливаємо зверху, втикаємо кінчик мішка в пелюстки і видавлюємо прямо в суцвіття квіточок. Так вдасться досягти максимально рівних пелюсток з найменшими зусиллями.