Чому починає псуватися сир Для початку давайте розберемося, чому починає псуватися їжа? Головна причина – мікроорганізми, а також завітрювання, окиснення. Мікроорганізмами є бактерії та грибки різного походження.

Термін зберігання сиру залежить від ступеня заморожування: До 30 днів – при глибокому заморожуванні. Для цього потрібно покласти сир у морозильну камеру з температурою мінус 30 ° С на 4-7 годин. Потім заморожений продукт можна зберігати за температури –20…–17 °С.

Домашній сир зберігається трохи більше 2 діб за нормальної температури від 0 до +3 градусів. Магазинний збереже свої якості та не зіпсується від 3 до 5 днів при температурі від 0 до +6 градусів. Йдеться про час після розтину упаковки.