При смаженні сирники можуть розвалюватися з багатьох причин: невідповідний сир, недостатня кількість яєць або борошна. Якщо брати жирний сир (наприклад, 9% жирності), то тісто може потекти. Тому я завжди використовую для приготування сирників знежирений сир.
Додайте соду, погашену оцтом. Присипте борошном обробну дошку і сформуйте шайби. Щоб із сиру пішла зайва волога, катайте з нього кульки по муці, а потім формуйте сирники лопаткою. Якщо ви бачите, що маса вийшла рідкою, додайте ложку манки і перемішайте все.
Щоб сирники не прилипали до сковороди, тісто має бути густим, а перед смаженням слід ретельно запанувати кожен сирник у борошні. Не переборщувати з цукром! Він зробить тісто рідким, і сирники втратять форму.