Чому сирники рідкі та розвалюються Причина – занадто жирний сир і недостатньо яєць. Сир краще відразу купувати жирністю трохи більше 5%, ніж шукати способи його загуснути. Що стосується яєць, то їх має бути не менше 2-3.

Якщо Перед тим, як викласти сирники на сковороду, добре розжарити олію. воно буде недостатньо гарячим – не вийде хрусткою скоринки, а тісто вбере в себе зайвий жир. Смажити найкраще на повільному вогні, щоб сирники добре пропеклися в середині та не підгоріли у своїй зовні.

Смажити сирники треба під кришкою, перевернувши за 7-10 хвилин. Готовність їх легко перевірити, проткнувши зубочисткою. Сирники можна запекти й у духовці, розігрітій до 180 градусів.

Щоб сирники не прилипали до рук, потрібно віджати попередньо сир у марлі або купити нежирний сир. Сир високої жирності, ймовірно, липнутиме до рук і прилипатиме до сковорідки. Приготувати сирники з такого сиру, щоб вони не розтікалися на сковорідці, дуже складно.