Рівень інсуліну вранці досить високий, особливо якщо ти повечеряв незадовго до сну. Вживаючи вуглеводи, навіть складні, ти піднімаєш рівень інсуліну ще вище, а це провокує почуття голоду за короткий час після сніданку.. Більшість дослідників сходиться на тому, що сніданок має бути білково-вуглеводним.
Завдяки швидким вуглеводамлюдина відчуває миттєвий приплив сил, але лише на короткий проміжок часу. І через 1-2 години після такого сніданку організм знову захоче є. Це зумовлено різким стрибком рівня цукру в крові, а також його швидким падінням.
Експериментальним шляхом було з'ясовано, що люди, які снідають складними вуглеводами, мають основний обмін протягом дня на 10-12% вище, ніж ті, хто снідає білком чи ні снідає взагалі. А це означає, що вони, не докладаючи жодних додаткових зусиль, протягом дня витрачають більше калорій.
Вранці організм, як і ти, зовсім сонний: йому теж хочеться спати і не хочеться працювати. Обмін речовин після багатогодинного сну знижений, енергетичні запаси виснажені, мозок працює важко. Саме тому сніданок має бути повноцінним, що містить у собі речовини, необхідні у тому, щоб запустити організм.