Правильне пережовування їжі, перш за все, сприяє травленню та засвоєнню поживних речовин. Коли їжа не перетравлюється належним чином, ви можете страждати від таких проблем, як розлад шлунка, підвищена кислотність, здуття живота, печія, запор, біль голови та занепад сил.May 4, 2022

Ретельне пережовування їжі допомагає захистити ротову порожнину від різних інфекцій. Дослідники з Університету Манчестера в Сполученому Королівстві виявили, що пережовування їжі стимулює утворення особливих імунних клітин, які допомагають захистити ясна та ротову порожнину від інфекції.

У людей, які погано пережовують їжу, Висока ймовірність розвитку карієсу, виразки шлунка, гастриту та ожиріння. Проблеми при ковтанні можуть бути ознакою захворювання, яке потребує лікування. Якщо людина починає задихатися після ковтання їжі, необхідна екстрена допомога.

Якщо їжу споживати повільно, то ви помітите, що ваш організм насичується набагато швидше, і немає цього неприємного почуття тяжкості. Так ваш організм сам визначить потрібну йому кількість їжі, і ви зможете зупинитись тоді, коли отримаєте необхідний обсяг для нормальної життєдіяльності.