Кава з молоком ідеальна для сніданку: молоко пом'якшує дію кофеїну на судини, а молочні жири пом'якшують дію кавових кислот. При цьому важливо пити каву з молоком не натще, а після їди. Також слід пам'ятати, що ідеальна температура для капучіно приблизно 65–70°C.

Отже, чи варто пити кава з молоком? У чашці чорного кава міститься 4,7 калорії – кількість, практично нешкідлива для фігури. Для порівняння, у чашці кава з молоком і цукром калорій не менше 50. Висновок очевидний: якщо ви на дієті, пийте чорний кава.

Так, адже воно пом'якшує вплив напою на ШКТ та зменшує стрибки тиску. Шкода на організм людини очевидна, але й користь кава з молоком є, варто просто обмежити себе у прийомі. Якщо ви не маєте жодних хвороб ШКТ чи гіпертонії, то можна, можливо дозволити собі 2-3 чашки напою на тиждень.

Молоко не нейтралізує кофеїн Перше і найголовніше: незважаючи на версію про те, що молоко "пов'язує" кофеїн, а вечірня чашка латте – не гріх, наукового підтвердження цьому немає. Додавання молока, без сумніви, змінює деякі хімічні властивості каваале з кофеїном його компоненти в реакцію не вступають.