Організм людини практично не засвоює еритритолтому його калорійність – всього 0,24 ккал на грам, для порівняння, у цукру – 4 ккал. Калорійність еритриту на 100 г – 24 ккал.
Відповідаємо відразу на ще одне популярне питання: у чому різниця між еритритом та ериритолом? Різниці немає, тому еритріт і еритритол – Це те саме, тобто все це назви однієї і тієї ж речовини з індексом Е968. До речі, ще в скарбничку його назв – еритрол та динний цукор.
Їхня насолода трохи менша, ніж насолода цукру — еритрітнаприклад, на 30% менш солодкий, ніж цукор. Ерітріт існує в природі і міститься в динях, винограді, соєвому соусі, грушах. Цікаво, що його можна знайти навіть у тканинах та рідинах людського організму.
Так як еритріт приблизно на 70 відсотків солодший за цукор, бажано використовувати його у співвідношенні 1: 1,25. Наприклад, якщо для рецепту потрібна 1 склянка цукру, ви повинні використовувати 1,25 склянки еритриту.