Ця новина засмутить любителів суші. Але, дійсно, васаби, що ми їмо, насправді не васаби. Виявляється, васаби дуже дорога спеція і знайти її можна тільки в Японії, тоді як у Росії часто використовують її аналог, приготований на основі хрону, спецій та барвників.Nov 9, 2016

Такий «справжній васабі» (званий також хон-васабі, що в перекладі означає «справжній васабі»), можна знайти тільки в Японії, але і там він виростає в особливих умовах: у проточній воді та за температури 10—17 °C. Саме тому він настільки дорогий і цінується.

Васабі – це світло-зелене пекуче ароматне коріння багаторічної трав'янистої рослини Eutrema wasabi (або Wasabia japonica) сімейства хрестоцвітих (капустяних). В Європі васабі часто називають "японським хріном" – що, загалом, вірно, оскільки хрін належить до того ж біологічному сімейству.

Найчастіше замість справжнього васабі використовується суміш тертого хрону, гірчичної олії або екстракту, лимонної кислоти та жовтого та блакитного барвників.