Опір засвоюваності зменшується при термічній обробці. Однак коли ми остуджуємо картопляйого структура кристалізується, і глікемічний індекс знижується. Картопля заважає схуднення лише у тому випадку, якщо ви неправильно враховуєте його калорійність. З іншого боку, значної ролі грає спосіб приготування.

Високий глікемічний індекс Картоплю часто вважають шкідливою через її глікемічний індекс (ГІ). Споживання продуктів з високим ГІ викликає різкий стрибок цукру в крові, після чого слідує викид великої кількості інсуліну, який стрімко очищає «зайвий» цукор.

Він містить безумовно повний набір корисних речовин для підтримки нормальної життєдіяльності організму. Це говорить про те що якщо Ви хочете є тільки картопля – їжте, нічого поганого не буде. У складі картоплі є кальцій, залізо, фосфор, вітаміни B, C, K та P.