Висівки – це грубі харчові волокна, які наш кишечник використовує як абсорбент. Вони вбирають надлишки води, токсини, жири, важкі метали і проштовхують перетравлену їжу далі кишечником. У результаті покращується робота травної системи.

Незважаючи на те що висівки можуть оздоровити організм, лікарі не рекомендують їх тим, хто і так у день з'їдає достатню кількість овочів та фруктів. У такому разі зайва клітковина може стати причиною діареї, здуття живота, метеоризму, синдрому подразненого кишечника і навіть кишкової непрохідності.

Найголовніше правило: вживати висівки потрібно тільки разом із рідиною – водою, соком, йогуртом – на ваш розсуд. Поступово збільшуйте кількість висівки – добова норма для дорослої людини становить 3-4 столові ложки. Один із найпростіших способів – запарювання.