деревина дуба містить необхідні речовини та елементи, які при взаємодії з віскі передаються напою та надають йому його характерного смаку та відтінку; дуб не тільки віддає напою речовини, а й забирає із сировини «непотрібні» сторонні елементи.Jun 12, 2020

Причина якого був обраний саме дуб – унікальна структура його деревини, надзвичайно міцна, що дуже важливо при формуванні бочки, та хімічно насичена. Ще одна особливість будови дуба – Це відсутність у структурі деревини смольних каналів, яких так багато, наприклад, у сосні.

Чому бочки повинні бути зроблені з дуба? Справа в тому, що дуб надає того благородного смаку алкогольному напою. Крім цього, ця порода деревини має оптимальну пористість, яка найкраще підходить для зберігання. алкоголю та його правильного наполягання.

Витримка – завершальна стадія приготування алкогольного напою. Під час витримки віскі набуває смаку, аромату, кольору. Напій насичується дубильними речовинами та ароматичними компонентами. Гурмани вважають, що найбагатшими смаковими якостями володіє віскі, витриманий у бочках після іспанського хересу.