Алкоголь дратує шлунок та кишечник. Запальний процес, що виникає через нього, може призвести до болю в животі, нудоті і блювоті.. Алкоголь до того ж витрачає запаси вітамінів та мінеральних речовин в організмі та знижує рівень цукру в крові, що у свою чергу викликає втому, слабкість та перепади настрою.

Похмільний синдром Коли алкоголь, або етиловий спирт, потрапляє в організм, він моментально всмоктується із шлунково-кишкового тракту і потрапляє в кров. Процес займає до півгодини і довше, якщо ви щільно їсте під час вечірки та повільніше п'янете. Коли спирт сягає клітин мозку, починається вплив на ЦНС.

Під час вживання алкоголю зростає кількість ендорфінів. І щойно надходження до організму алкоголю припиняється, рівень цих гормонів різко падає. Подібні ендорфінові стрибки таки викликають тривожність, яка може тривати до 8 годин (час необхідний для стабілізації рівня ендорфінів).

"Деякі люди перетравлюють алкоголь повільніше і, ймовірно, більш чутливі до нього, – каже д-р Мехта, – у результаті побічні продукти алкоголю, що викликають похмілля, Довше зберігаються в організмі і надають більш тривалий вплив ". "Генетичний компонент безперечно існує", – говорить д-р Мехта.