Чому яблука темніють на зрізі? Як правило, на це питання відповідають так: через те, що кисень повітря окислює залізо, яке міститься в яблуках. Часто додають при цьому, що якщо яблуко після розрізання не темніє або "іржі" на зрізі мало, значить, яблуко містить мало заліза.

При розрізанні або відкушуванні фрукта залізо, що міститься всередині плода, починає «іржавіти» через те, що на нього впливає повітря. Саме тому яблуко і набуває такого темного, коричнево-рудого відтінку.

Коли нарізані часточки яблучні опиняються на повітрі, вони стають коричневими. Як так відбувається? Найпоширеніша відповідь: через те, що кисень повітря окислює залізо, яке міститься в яблуках.

Тримайте очищені яблука у холодній воді, підкисленій соком лимона. Вони не темнітимуть.