Що являє собою піна, що утворюється при варінні м'яса Білок має властивість згортатися при високої температури. Під час варіння основна його частина залишається в м'ясі, але те, що знаходиться на поверхні і близько до неї, виділяється у воду, де перетворюється на легку піну, що спливає вгору.
Про цей спосіб «Челнінським звісткам» розповів колишній армійський кухар Володимир. «Коли ні можливості стояти біля каструлі та прибирати піну, можна просто опустити м'ясо у вже киплячу воду, а не холодну, як завжди. В такому випадку піни з'явиться не більше однієї столової ложки», – поділився Володимир.
Пінка при варінні це білок, що виділяється з м'яса. У цьому випадку вона має світлий, сірий відтінок. Сіра, наче брудна піна говорить про те, що у м'ясі було багато крові. Як правило, вона з'являється при варінні яловичини, свинини, домашньої курки або індички.