Популярність фруктози для діабетиків пояснюється тим, що вона майже не підвищує кількість цукру в крові. Вона легко засвоюється навіть у хворих із порушенням вуглеводного обміну. Тому вони можуть вживати солодощі без ризику отримати гіперглікемію. Для багатьох хворих фруктоза вирішує проблему прісної їжі.8 Oct 2020
Грубо кажучи, це так. До речі, діабетикам продукти із цукром є можна, можливо, Але в обмежених кількостях, головне – стежити за рівнем цукру в крові. Перевірятися потрібно кілька разів на день. При цьому важливо розуміти, що цукровий діабет — це не хвороба ласунів.
На відміну від глюкози, фруктоза справді трохи підвищує рівень глюкози у крові та секрецію інсуліну. Це дозволяє уникнути значних стрибків рівня інсуліну після вживання глюкози, що шкідливо для підшлункової залози, особливо для пацієнтів із цукровим діабетом.
Тому фруктозу при цукровому діабеті можна вживати, але при цьому слід мати на увазі, що вона не є абсолютною заміною глюкози, оскільки не може забезпечити повноцінне харчування клітин головного мозку та наповнити організм необхідною енергією.