Причина заборон[ред.] При бродінні «ізабелли»(і подібних сортів), у більшій, порівняно з іншими сортами винограду, утворюється кількість метиловий спирт, який призводить до ураження печінки, нирок, зорового нерва та інших органів.

Однак варто зазначити, що метиловий спирт утворюється лише в процесі бродіння або ферментації. То є сам по собі виноград Ізабелла та інші заборонені не шкідливі та їх можна, можливо вживати в їжу.

Ми перерахуємо яскравих представників столових напівсолодких вин з сорти винограду Ізабелла, які чудово підійдуть під обід чи вечерю.

  • Лихни Абсолютним переможцем за популярністю є абхазьке вино Лихни, що існує на ринку з 1962 року. …
  • Крикова Ізабелла Це вино виробляють в Молдові. …
  • Ізабелла, Шато Вартелі