Вода пробуджує сплячі ядра, запускає процеси пророщування, призводить до деактивації інгібіторів та вимиває кислоту. Після замочування горіхи засвоюються набагато краще, а поживні речовини та вітаміни проникають у кров удвічі швидше.

Замочування допомагає знизити рівень цієї кислоти та отримати більше корисних речовин. Коли насіння контактує з водою, змінюється їх склад: збільшується кількість вітамінів та антиоксидантів. Відсутність фітинової кислоти допомагає горіхам краще засвоїтись у кишечнику, мінімізує наслідки у вигляді здуття та тяжкості.

Фітинова кислота нейтралізується, і їх вже можна, можливо вживати без жодних побоювань. Виробники горіхів та різних продуктів з ними, само собою, нічого не замочують. Адже термін зберігання замочених горішків дуже короткий.