5 причин, через які пельмені, вареники та равіолі розвалюються при варінні. занадто довге варіння! Час з моменту опускання пельменів чи вареників до моменту закипання критично важливий! Якщо вода довго закипатиме, то час приготування значно збільшиться, а пельмені або вареники можуть розваритися.Aug 8, 2019

Заморожені пельмені ні в якому разі не можна кидати в каструлю з окропом. Якщо все ж таки зробити це, то продукти лопнуть. Крім того, різкий перепад температур призводить до того, що крохмаль склеюється. Підсумком стає поява зліплених пельменів.

Кидайте пельмені не в окріп, а в момент, коли з дна каструлі почнуть підніматися перші бульбашки (температура води 50-60 ° С). Після занурення у воду помішуйте пельмені шумівкою, щоб вони не прилипли до дна. Коли вода закипить, додайте склянку холодної води в каструлю і дочекайтеся повторного закипання.

Заважати пельмені потрібно шумівкою, щоб вони не злиплися і при цьому проварювалися рівномірно. Вогонь потрібно зменшити коли пельмені виявляться на поверхні, після чого вони варяться ще 5-10 хвилин. Після цього пельмені без зволікання витягуються шумівкою, щоб тісто не встигло набрякнути і розповзтися.