Якщо бульйон варився не на продуктах, що містять колаген, як желюючий компонент додають желатин. Желатин – харчовий продукт і як і колаген корисний для організму. З додаванням желатину холодець застигне, але такого смачного бульйону, «навару» як при варінні ніжок, звичайно, не буде.21 Dec 2020

Холодці та холодці варять з будь-якого білкового матеріалу, багатого на сполучну тканину з колагеном – саме вона дасть нам желатин, необхідний для застигання.

Якщо вдень 1 січня його розтопити, розігріти і злегка поперчити, то він перетвориться на найкращий у світі густий і наваристий хаш, концентрований і в міру жирний! Холодець – Страва, яка готується неспішно. Проте його можна приготувати заздалегідь, ще 29 або 30 грудня. Все одно йому знадобиться час для застигання.

Для приготовлення холодця потрібно враховувати одне незаперечне правило: на 1 кг м'яса1 л води.