Історія виникнення мішленівських зірок відсилає нас у далекий 1900 рік, коли Андре Мішлен, один із засновників французької компанії Michelin з виробництва автомобільних шин, вирішив випустити брошуру зі списком місць, які можуть стати в нагоді туристам, що подорожують на машині.

Наразі заклади можуть отримати одну, дві чи три зірки.Мішлен». Перша опція значить, що ресторан дуже гарний у своїй категорії, друга – настільки гарний, що гідний невеликого відступу від маршруту, третя – чудовий. Вища оцінка має на увазі чудову кухню і ідеальну роботу шеф-кухаря.

Одна зірка – Відмінний ресторан у своїй категорії. Дві зірки — заради відвідин цього ресторану можна відхилитися від наміченого маршруту. Три зірки – виняткова кухня, заради якої можна здійснити окрему подорож.