Для зміцнення імунітету необхідно включати до раціону дитини продукти – джерела селену та цинку. До них відносяться: печінка, язик, яловичина, квасоля, індичка, риба, хліб із цільного зерна, дикий рис, часник. Селен бере участь у регуляції специфічного та неспецифічного імунітету.
яловичині Найбільше цинку міститься в яловичині, ягнятині, свинині, курятині та індичаті. Наприклад, у 100 грамах яловичини – 12,3 мг цинку. Прекрасне джерело цинку, Який підійде вегетаріанцям, це паростки пшениці (у 100 грамах – 16,7 мг цинку).
Які продукти містять селен?
- Горіхи бразильські. Буквально 6-8 горіхів містять близько 540 мкг. селену. …
- Риба та морепродукти. Усього 48 гр. …
- М'ясо та птах. Менше 100 грн. …
- Молочні продукти. …
- Яйця. …
- Коричневий рис. …
- Гриби. …
- Насіння чіа.
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТ ЦИНКУ:
Назва продукту | Зміст цинку у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Арахіс | 3.27 мг | 27% |
М'ясо (яловичина) | 3.24 мг | 27% |
Квасоля (зерно) | 3.21 мг | 27% |
Жовток курячого яйця | 3.1 мг | 26% |
•Nov 28, 2016