Найкращими джерелами міді є печінка, какао-порошок, м'ясо, бобові, цільнозернові продукти, насіння, горіхи, гречка, житній хліб, лосось, авокадо, буряк, морепродукти.

д. Джерелами міді можуть бути: меблева фурнітура (опори, петлі, ручки), статуетки та різна сувенірна продукція, монети, прикраси, ванни та раковини. Інше очевидне джерело міді – це мідні кабелі та дріт.

Симптоми дефіциту міді включають нейтропенію, анемію (не чутливу до препаратів заліза), остеопороз, різні ураження кісток та суглобів, знижену пігментацію шкіри, неврологічні симптоми та порушення роботи серця.

Основними джерелами міді для людини є такі продукти харчування, як горіхи, шоколад, гриби, печінка, злаки та сухофрукти. Також мідь може надходити в організм з водою, якщо вона контактувала з предметами, що містять мідь, наприклад з мідьмістким посудом.