Найбільше клітковини у наступних фруктах: банани, персики, груші та яблука.

Всього в яблуку міститься 5-10% клітковини від загальної ваги товару. Це залежить від сорту яблук.

Продукт-лідер за змістом клітковини — це, звичайно ж, висівки: пшеничні, житні, рисові та вівсяні. У 100 грамах пшеничних висівок міститься потрійна добова норма клітковини (79 грамів клітковини в 100 г висівок).

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КЛЕТЧАТКИ:

Назва продуктуЗміст клітковини у 100грВідсоток добової потреби
Персик сушений14.9 г50%
Яблука сушені14.9 г50%
Ячмінь (зерно)14.5 г48%
Гречка (зерно)14 г47%

• Rab. II 18, 1437 AH