Найбільше клітковини у наступних фруктах: банани, персики, груші та яблука.
Всього в яблуку міститься 5-10% клітковини від загальної ваги товару. Це залежить від сорту яблук.
Продукт-лідер за змістом клітковини — це, звичайно ж, висівки: пшеничні, житні, рисові та вівсяні. У 100 грамах пшеничних висівок міститься потрійна добова норма клітковини (79 грамів клітковини в 100 г висівок).
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ КЛЕТЧАТКИ:
Назва продукту | Зміст клітковини у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Персик сушений | 14.9 г | 50% |
Яблука сушені | 14.9 г | 50% |
Ячмінь (зерно) | 14.5 г | 48% |
Гречка (зерно) | 14 г | 47% |
• Rab. II 18, 1437 AH