Традиційними лідерами у видобутку устриць вважаються Франція та США. В Азії – Японія та Південна Корея.Aug 7, 2008

Підприємства, які їх вирощують, зосереджені на Далекому Сході, Криму та Краснодарському краї. При цьому за той же період більш ніж удвічі збільшився вилов диких устриць на Далекому Сході і досяг 185 тонн.

Іноді кажуть, що устриці не жують, а одразу ковтають. Це помилка. Так не відчуєш текстуру устриці і не розрізниш відтінків смаку. Відправивши до рота молюска разом із устричним лікером, не поспішайте відразу ковтати.

Живуть вони як поодинці, так і колоніями, зазвичай на жорстких ґрунтах – камінні, скелі або на змішаних піщано-кам'янистих ґрунтах на глибинах від 1 до 50-70 м. Прийнято розрізняти берегові поселення та устричні банки. Поселення іноді можуть простягатися на 300-400 м від берега, як, наприклад, у Японському морі.