Здебільшого це екватор Африки, Бразилії, Індії та Близький Схід. Вважається, що чим зростають дерева, тим краще для врожаю та готового напою. Найкращі кавові плантації зростають на висоті понад 2 тисячі метрів над рівнем моря. Тут вирощують каву, яка йде на виробництво елітних сортів.

Де вирощують каву Ідеально для вирощування кава підходить тропічний клімат. Кавове дерево широко поширене на Американському, Африканському континентах, а також частково у південній частині Азії та на островах Австралії. Звідси й йдуть кавові зерна на експорт у всьому світі, переважно у вигляді зелених зерен.

За допомогою насіння Стиглі ягоди збирають, знімають з них шкірку та м'якоть. Зерно відмивають від клейковини, сушать до 16–18% і висаджують у знезаражений, майже стерильний ґрунт із мікроелементами. Приблизно через 40 днів зерно проростає. Після цього пророщене зерно переміщують у кавові ясла.

Регіони вирощування кава – Це досить вузька смуга, що простяглася вздовж екватора. Вона називається кавовий пояс. Сьогодні кава вирощується в країнах Центральної та Південної Америки, Африки, Азії та Океанії. Науці відомі кілька ботанічних різновидів кавової рослини.