Сушене м'ясо зберігається досить довгий час у щільно закритій тарі, у сухому, темному та прохолодному місці.

З яловичини краще взяти вирізку, тонкий край, центральну частину товстого краю, цілісні шматки м'яса стегна та лопатки. З свинини для в'ялення ідеально підходять карбонад, вирізка, шия, верхня частина лопатки та стегна. З баранини – стегно, сідло без кістки, лопатка цілком.

Будинки можна заготовити як сиров'ялене м'ясо, Так і сушене. Для сушіння достатньо мати звичайну духовку або сушарку для овочів. В'ялити м'ясо можна на відкритому повітрі або в приміщенні, що добре провітрюється – без додаткового обладнання.

🔴Сушити м'ясо треба в попередньо прогріті духовці при температурі 70 ° С до повного висихання. Духовка не закривається повністю, щоб відтік повітря забирає вологу. 🔴 Час сушіння – 24 години. Якщо сушити менше, наприклад, близько 4-х годин, то м'ясо втратить вологу, але не висохне повністю.