Вибирайте правильну тару для зберігання. Може підійти і пластик, але в ньому теж повинні бути дірочки. Чим тонший шар ягід, тим довше вони пролежать у холодильнику. Перекладайте шари полуниці паперовими рушниками, щоб вони вбирали зайву вологу.

Якщо ви плануєте з'їсти полуниці відразу, краще всього зберігати її за кімнатної температури. У холодильнику вона втратить частину свого аромату та смаку, але часто без цього побутового приладу не обійтися.

Попереднє миття скорочує термін зберігання свіжою полуницітому не мийте її перед тим як покласти в холодильник на зберігання. Відривати листочки також не потрібно.

У холодильнику його слід зберігати у самому теплому місці, причому недовго і лише в індивідуальних пластикових або паперових пакетиках з отворами. При цьому грона мають бути щільними, а ягоди ними – щільними. М'які ж ягоди винограду взагалі майже не зберігаються – їх слід їсти якнайшвидше.