Якщо ви готуєте тісто заздалегідь поставте його в холодильник, там воно буде підходити кілька годин. У холодильнику можна тримати тісто більш тривалий час. Коли тісто підійде, його слід ще раз обім'яти.

тісто зберігається в холодній частині холодильника, але не в морозильній камері; бродіння дріжджових культур у холодильнику сповільнюється, але не зупиняється. Тому не можна зберігати тісто у холодильнику тривалий час; у зв'язку з бродильними процесами, які тривають у тесті, воно збільшуватиметься в обсязі.

Може хто знає, в чому фішка? Дріжджове тісто ставиться в холодильник тоді, коли воно не повинно надто швидко підходити. Наприклад, можна з вечора зробити тісто, тільки треба брати холодну рідину, і поставити його на ніч у холодильник у великій ємності, щоб тесту було місце.