Організм зберігає деяку кількість мінералу у вигляді молібдоптерину в печінки, нирках, надниркових залозах, кістках.13 May 2022

Основним джерелом надходження молібдену в організм є їжа, найбільш багаті на цей мікронутрієнт овочі, вода і повітря містять незначна кількість молібдену. Він всмоктується у тонкій кишці та запасається у печінці, нирках та шкірі.

Молібден дуже важливий мікроелемент для людини. Він є частиною молекулярної структури апопротеїнів ксантиноксидази та альдегідоксидази, а також білкової оксидази гемового білка. Альдегідоксидаза окислює та виводить токсини з різних пуринів, піримідинів, птеридинів та інших сполук.

Джерела молібдену Тварини: печінка та нирки тварин, молоко та молочні продукти, морепродукти. Слід зазначити, що неможливо усунути дефіцит мікроелементів ,у разімолібденуз продуктів харчування, які його містять.