Найкращим місцем для зберігання консервації є погріб або підвал з температурою 5-18 ° Cале вони є не у всіх будинках. У міській квартирі для цих цілей підійде добре утеплений балкон, де температура не опускається нижче нуля. Jun 10, 2022

Заготівлі можна зберігати на полицях комори чи санвузла, у тамбурному відсіку, і навіть на антресолях чи шафі. При цьому шафа не повинна стояти біля батареї або плити, оскільки високі температури згубно впливають на стан заготовок.

Дотримання рецептури, ретельна стерилізація та герметичність банок дозволяє зберігати овочеву консервацію при кімнатній температурі (До 15 ° С). Додаткові умови для тривалого зберігання – сухе приміщення, розташування далеко від кухонної плити та джерел тепла.

Найкраще зберігати закатані банки у сухому, прохолодному, темному місці, щоб кришки не заіржавіли, а плоди не вигоріли. Якщо ви зберігаєте банки при кімнатній температурі слідкуйте, щоб вона не перевищувала 25 градусів.