Безумовними лідерами у виробництві м'яса ВРХ є Башкортостан, Татарстан і Дагестан на їхню частку припадає близько 17%. всього виробництва країни. Виробництво за січень-березень 2020 року становить 7,14 тис. тонн, що більше за аналогічний період 2019 року на 4,5%.

У 2020 році у світі з'їли 308 млн тонн м'яса. Якщо вірити статистиці ОЕСР за 2019 рік, найбільше м'яса їдять у США: на одного жителя припадає 101 кг на рік. На другому місці – Ізраїль: 89 кг. На третьому – Аргентина: 86 кг.

У першу п'ятірку "м'ясоїдних" країн світу потрапили: Люксембург – 136,5 кілограма м'яса на рік на людину, США – 125 кілограмів, Австралія – 120,9 кілограма, Нова Зеландія – 115,5 та Іспанія – 109,6 кілограма.