Харчові волокна містяться головним чином рослинах. Найбільш багатими їх джерелами є сухофрукти та бобові (соя, сочевиця, нут, сушена квасоля…), а також продукти на основі цілісного зерна (рис, хліб, паста, борошно, овес та ін.). Інші овочі та фрукти є природними джерелами харчових волокон.

У перерахованих продуктах міститься особливо багато харчових волокон, які так корисні для нормального травлення.14 найкращих джерел клітковини на кожен день

  1. Ягоди …
  2. Вівсянка …
  3. Кіноа …
  4. Горіхи …
  5. Яблука …
  6. Гриби …
  7. Капуста …
  8. Квашена капуста

Нижче наведено список продуктів з великим вмістом клітковини: Квасоля та горох – 15%; Білий рис та пшениця – 8%; Овес та ячмінь — 8–10%; Горіхи, мигдаль, оливки -10-15%; Свіжі овочі – 2-5%. Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%.