Перші пироги з'явилися у племенах Західних слов'ян, саме тоді після збирання пшениці у вересні було прийнято виготовляти гарні та пишні росіяни пироги. Крім всього іншого, пироги випікалися з білого та житнього борошна, а різноманітні начинки з'явились значно пізніше.

Згорнута кулеб'яка, в відмінність від розстібативипікається швом вниз. За традицією, верх кулеб'яки прикрашається «кіски» або «гілочками», виліпленими з тіста, після чого вона змащується яйцем і проколюється в декількох місцях – для збереження соковитості начинки та однорідності всього пирога.

ОПИС В Архангельську роблять фірмові пиріжки з рибою (Як правило, як начинка йде тріска або палтус, але тріска зустрічається набагато частіше). Місцеві жителі навіть називають такі пиріжки кулеб'яками!