Аґрус родом із Західної Європи та північної Африки. Як дикоросла рослина поширена на Кавказі, в Україні, у Закавказзі та Середній Азії, у Середній та Південній Європі, у Північній Африці та у Північній Америці.

Ми радимо вам посадити аґрус на височини чи рівнині, яку потрапляє багато сонячного світла. Але при цьому ділянка повинна бути добре захищена від холодного вітру, а у ґрунту має бути низька або нейтральна кислотність. Аґрус любить піщаний ґрунт, суглинистий або глинистий ґрунт.

Види та сорти аґрусу Встигають вони теж по-різному: ранні сорти – у липні, пізні – у серпні.

У свіжому вигляді ягоди застосовують при гіповітамінозах, ожирінні, кровотечах. У аґрусі міститься багато вітамінів РР, З, В1, і навіть калій, магній, каротин, мідь, рутин, кальцій. Крім того, у цій ягоді багато дубильних речовин. Калорійність аґрусу – 44 калорії, оскільки практично не містить білків та жирів.