Цей вид зростає у Японії, Китаї, М'янмі, Непалі, північ від Індії. У Китаї він зустрічається в дикій природі на висотах до 1830-2500 м. Культивується як плодова рослина по всьому світу. У Китаї відомо близько 2000 сортів, у Японії – понад 800, з яких близько 150 описано.
Дозволити собі розкіш збирати з дерева вже стиглу хурму можуть лише жителі теплого, майже субтропічного клімату. Якщо плоди не потрібно нікуди везти і зберігати їх майже до весни, то оранжево-червону, справді схожу на сонце хурму, знімають у листопаді-грудні, щоб відразу насолодитися її солодкою та ніжною м'якоттю.
Сезон хурми починається наприкінці жовтня та триває до грудня. Останні плоди сезонної хурми можна купити на початку січня. У ці місяці в Росію постачається переважно хурма з Узбекистану та Азербайджану. З грудня по лютий до Росії постачають хурму з Ізраїлю, у березні-квітні – з ПАР.